Bespovratna sredstva za kupovinu seoske kuće

Bespovratna sredstva za kupovinu seoske kuće

Ljubovija dobila bespovratna sredstva za kupovinu seoske kuće

Prema Uredbi Vlade Republike Srbije, Ministarstvo za brigu o selu sprovodi Program dodela bespovratnih sredstava za kupovinu seoske kuće sa okućnicom na teritoriji Republike Srbije za 2024. godinu. Među dobitnicima sredstava je i stanovnik opštine Ljubovija, Milun Arsenović.

U četvrtak, 22. avgusta 2024. godine, u Palati Srbije, potpisan je ugovor o dodeli sredstava. U ime opštine Ljubovija, ugovor je potpisao savetnik predsednika opštine, Sreto Perić. Ministarstvo za brigu o selu je obezbedilo iznos od 10.000 evra za realizaciju ovog projekta. Ova sredstva će omogućiti Milunu Arsenoviću da nabavi seosku kuću sa okućnicom, što je značajan korak u unapređenju životnih uslova u ruralnim područjima opštine Ljubovija. Program Ministarstva za brigu o selu ima za cilj da doprinese revitalizaciji sela i poboljšanju kvaliteta života u seoskim zajednicama.

Opština Ljubovija izražava zahvalnost Ministarstvu za brigu o selu na pruženoj podršci i raduje se realizaciji ovog važnog projekta koji će imati pozitivan uticaj na život u ruralnim sredinama.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *