Kontakt centar za pitanja o „Jadru”

Kontakt centar za pitanja o „Jadru”

Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović odgovarala je danas na upite građana u kontakt centru Vlade Srbije u vezi sa projektom „Jadar”.

Javljali su se građani iz Ljiga, Požege, Zrenjanina, Novog Sada, Beograda, Vršca. Ljudi su se raspitivali o rekultivaciji zemljišta nakon zatvaranja rudnika, uticaju projekta „Jadar” na druge opštine u Srbiji kao i da li se litijum istražuje u njihovim opštinama, saopšteno je iz ovog ministarstva.

„S obzirom na to da je ogroman broj neistina i dezinformacija koje se šire u javnosti u vezi sa projektom „Jadar”, pokrenuli smo pre nekoliko nedelja kontakt centar Vlade Srbije u kojem rade stručnjaci iz oblasti rudarstva, geologije, zaštite životne sredine, vodoprivrede i zdravstva i koji daju konkretne, tačne i precizne odgovore svim građanima koji se interesuju za projekat „Jadar”. Lično sam danas odgovarala građanima kako bismo sprečili širenje neistina o tome kako će rudnik ugroziti prirodu i zdravlje građana. Projekat „Jadar” će se razvijati pod strogom kontrolom države poštujući nacionalne i međunarodne propise i standarde iz rudarstva i zaštite životne sredine, uz studije i inženjerska rešenja koja će minimizirati sve potencijalne negativne uticaje. Pozivam sve građane da pozovu kontakt centar i informišu se kod nadležnih institucija o svim nedoumicama”, rekla je ministarka Đedović Handanović

One response to “Kontakt centar za pitanja o „Jadru””

  1. A WordPress Commenter Avatar

    Hi, this is a comment.
    To get started with moderating, editing, and deleting comments, please visit the Comments screen in the dashboard.
    Commenter avatars come from Gravatar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *